Knjižica za obuku socijalne animacije

Animation sociale“ (FR), “animación social“ (SP), “animazione sociale“ (IT) novi je pojam koji je postao dio svakodnevnog profesionalnog jezika o čemu svjedoče članci o “animaciji” i časopisima o socijalnom radu.
Ovaj dokument predstavlja prvi prijedlog za provedbu sadržaja treninga na temu socijalne animacije s minimalnim trajanjem od 150 sati i modularnim formatom dizajniranim da zadovolji potrebe svakog sektora.
Ova knjižica za obuku nudi transverzalni pristup socijalnoj animaciji kao elementu institucionalne terapije, te više nije puka profesionalna aktivnost u skrbi i potpori starijih i / ili invalida.
Ovaj modularni sadržaj obuke može se koristiti u uvodnim treninzima koji nude sveučilišta i ustanove za obuku, kao i institucije koje pružaju kontinuirano usavršavanje profesionalaca iz prakse.
Početni program obuke izmijenjen je kako bi uzeo u obzir povratne informacije koje je primio svaki član grupe pedagoga u svojim lokalnim tehničkim odborima. Sve povratne informacije objedinile su grupa pedagoga i predstavnici skupine koja je radila na intelektualnoj proizvodnji br.3 tijekom okupljanja i sastanka na Skypeu. Sljedeći prijedlog proizašao je iz udruživanja i suradnje, kako u tehničkim odborima, tako i u skupini pedagoga.
Proces koji je doveo do stvaranja ovog početnog modela uključivao je nekoliko faza sudjelovanja, s nekoliko sastanaka osobno i putem Skypea.
Dijagram na sljedećoj stranici opisuje postupak.
Grupa pedagoga tada je razvila zajednički okvir pedagoških i metodoloških referenci koji čine osnovu predloženog programa obuke.Licence: CC BY-NC-SA

Licence: CC BY-NC-SA